søndag 4. september 2011

Vampyrbok: Bite Me!

Det er andre gang på tre reviews at jeg bryter mine egne regler om vampyrbøker og poster noe litt annerledes. Bite Me er strengt tatt en tegneserie og ikke ei bok, men det er ganske mange bokstaver i den, og den ligger online. Hurra for ting man ikke må betale for, ikke sant? 

Le Source.
Frankrike 1792, like før Louis blir et hode kortere. Claire er ei revolusjonær kjøkkenhjelp med en vendetta mot poteter og klåfingrede pubpatroner.

Og dessverre er det vanskelig å si mer enn det uten å avsløre noe av plottet. Men det handler blant annet om ondsinnede høner, giljotiner, fonduegafler, tyske varulver, franske opprørere, treskjeer og et uvanlig redningsoppdrag. Og blod, så klart.

Historien er gjennomarbeida med interessante, korte sidehistorier, og vanskelig å gjette seg til. Det lekes med vampyrklisjeer, og siden Bite Me! ble skrevet før fjortisvampyrene tok over, er det Anne Rice som får gjennomgå. Og tegningene er fine - det er vel det viktigste. Det eneste jeg har å utsette noe på, er Claires skjørtelengde, og det faktum at papirversjonen er utsolgt.

Tok meg en og en halv time å lese gjennom første gang. Her enda en link, hint hint.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar